Grafische sector, papier, karton (verwijderen) verfijnd met Mobiliteit (verwijderen) 1 - 10 van 67 resultaten

Agentschap Ondernemen

Het Agentschap Ondernemen behoort tot het beleidsdomein Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) en staat onder voogdij van Kris Peeters, minister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Economie, Buitenlands Beleid, Landbouw en Plattelandsbeleid. Het is de taak van het agentschap om het economisch beleid uit te voeren en in te staan voor de operationele voorbereiding ervan.

Meer informatie
Agfa Dotrix gaat aan de slag met de eco-efficiëntiescan

In 2008 kreeg Agfa Dotrix een eco-efficiëntiedoorlichting van BECO in het kader van het eco-efficiëntiescanprogramma van de Vlaamse Overheid. De bedoeling van deze scan is het in kaart brengen van de mogelijkheden voor eco-efficiëntieverbetering, welke zowel bedrijfsvoordelen (kostenbesparingen) als milieuvoordelen beogen. Naast de milieu-impact van bedrijfsprocessen (afval, energie, transport, verpakkingen e.d.) werd ook de impact van de ontwikkelde en geproduceerde producten kritisch bekeken.

Agfa Dotrix NV, dat deel uitmaakt van Agfa Graphics, ontwerpt en bouwt digitale industriële inkjet drukpersen met UV-drogende inkten. De scan bevestigde dat de specifieke technologieën en innovaties van de drukpersen, resulteren in energiebesparing en een langere levensduur. Er worden nu al energie-efficiënte UV-lampen toegepast met een laag stand-by verbruik. Onderzoek naar de toepassing van Led-technologie in plaats van de klassieke UV-lampen kan het energieverbruik van de producten nog verder, drastisch, reduceren.

 

Meer informatie
Anders werken

Anders werken is een set van 15 praktische werkinstrumenten waarmee personeelsdiensten en andere werkgevers gratis aan de slag kunnen. De tools helpen bedrijven en organisaties om nieuwe mensen aan te trekken, hun aanwezige medewerkers te laten ontwikkelen en doorgroeien, meer flexibiliteit en een betere balans tussen werk en privé leven uit te bouwen, en dergelijke meer.

Meer informatie
Bedrijfsvervoerplan (BVP)

Op deze infopagina's van het Brussels Hoofdstedelijk gewest, waar bedrijfsvervoerplannen (BVP) verplicht zijn voor bedrijven met meer dan 200 werknemers, vind je checklists, modelvoorbeelden en info over wettelijke verplichtingen die nuttig zijn bij het opstellen van een BVP.

Meer informatie
Bereken u CO2-uitstoot met www.ecopassenger.org

Wat is de milieurekening van de verschillende vervoersmiddelen? De ecopassenger biedt de mogelijkheid zelf de milieubelasting van een verplaatsing te berekenen. Op www.ecopassenger.org kan men de CO2-uitstoot berekenen voor elke verplaatsing in Europa en de CO2 -uitstoot per afgelegde kilometer tussen alle mogelijke transportmiddelen vergelijken.

Meer informatie
Bereken, verminder en compenseer uw CO2-uitstoot met het “CO2 Neutral" label
CO2 Neutral

Het CO2 Neutral label wordt aan bedrijven/verenigingen/instituties gegeven die hun CO2-uitstoot berekenen, verminderen en compenseren. De berekende ‘scope’ moet dan wel CO2 Neutraal zijn.

HEt label vormt een erkenning van een concrete MVO-politiek waarbij het berekenen, verminderen en compenseren van CO2-uitstoot tot een finaal doel leidt: CO2 Neutraliteit. Het is een geïntegreerde aanpak voor alle CO2 emissies van uw activiteiten (productie, kantoren, transport, wagenpark,…).

Meer informatie
Between-us

Between-us helpt sinds 1997 bedrijven, overheden en woningcorporaties in Nederland, België, Scandinavië en Zwitserland bij het creëren van stakeholder value. Onze innovatieve resultaat- en mensgerichte aanpak onderscheidt zich door de verbinding die Between-us maakt tussen zakelijkheid en creativiteit.

Meer informatie
CCI.BE (Federatie van Kamers voor Handel en Nijverheid van België)

Voka (http://www.voka.be) is het Vlaams netwerk van ondernemingen, gevormd door Voka - Vlaams Economisch Verbond en Voka - Kamers van Koophandel. Voka, Vlaams netwerk van ondernemingen, vertegenwoordigt 18.000 ondernemingen en organisaties uit 24 sectoren. Het aanbod van Voka  is zeer divers en steeds gericht op het ondersteunen en begeleiden van organisaties en bedrijven in verandering en groei.

Voka - Vlaams Economisch Verbond staat voor standpuntbepaling en belangenbehartiging (lobbying bij politiek, overheid en overleg met sociale partners). Dit alles wordt ondersteund door een sterk kenniscentrum.
 
De acht Voka - Kamers van Koophandel staan voor netwerking en een sterke dienstverlening (ondernemingsloket, opleidingen, vorming, infosessies, werkgelegenheidsinitiatieven, informatie, ...)

De Federatie van Kamers voor Handel en Nijverheid van België is de overkoepelende organisatie voor de Kamers van Koophandel in België en voor de Belgische Kamers van Koophandel in het buitenland. Zij verdedigt de belangen van haar leden en vertegenwoordigt het kamernetwerk op nationaal, Europees en internationaal niveau. De Federatie plaatst duurzaamheid en MVO hoog op de agenda van de Kamers.

Meer informatie
CO2-gids van de auto

Praktische gids bij de keuze van een nieuwe, milieuvriendelijke auto. U vindt een overzicht van alle wagens, alfabetisch gerangschikt en ingedeeld per merk en per brandstoftype. U vindt ook informatie over biobrandstoffen, de uitstoot van fijn stof, de korting op de factuur voor een wagen die minder CO2-uitstoot en de regelgeving over fiscale aftrekbaarheid bij de aankoop van een nieuwe bedrijfswagen.

Meer informatie
CO2logic

CO2logic specialiseert zich in het berekenen, verminderen en compenseren van CO2-uitstoot. CO2logic is de Belgische pionier en leider in vrijwillige CO2-compensatie sinds eind 2006. CO2logic werd door het IEW/ULB bekroond als meest aangeraden Belgische CO2 compensatiebedrijf (en tweede op Europees vlak). Het bedrijf heeft een stevige reputatie en is als enige in België gecertifieerd door Forum Ethibel.

Meer informatie

Verfijn uw zoekactie

Selecteer hieronder enkele trefwoorden...Navigatie


Zoeken© MVO Vlaanderen Koning Albert-II laan 35 bus 20, 1030 Brussel info@mvovlaanderen.be tel. +32 (0)3 877 16 04 disclaimer
MVO Vlaanderen is een initiatief van Vlaamse overheid naar boven