Energie, water (verwijderen) verfijnd met Goed besturen (verwijderen) en Praktijkvoorbeelden (verwijderen) 1 - 7 van 7 resultaten

FLOOW2 zet Nederlandse B2B-deeleconomie in gang

FLOOW2 World’s Reset Button is wereldwijd de eerste deelmarktplaats voor bedrijven, instellingen en overheidsorganisaties, en ondermeer actief in Nederland.
Materiaal en diensten, maar ook faciliteiten en knowhow staan er ter beschikking voor onderlinge verhuur en verkoop. Het is een businessmodel dat duurzaamheid verweeft met een sterke economische incentive. De trigger die nodig is voor wie de eerste stap wil zetten in de deeleconomie.

Meer informatie
Het project Gentse Kanaalzone plaatst duurzaamheid voorop

De Gentse Kanaalzone is een havengebied dat wordt omgeven door een aantal industriële activiteiten en sterk verweven is met enkele dorpen. Het project Gentse Kanaalzone is ontstaan uit een aantal uitdagingen waarmee men in de jaren ’90 werd geconfronteerd. Zo moest bijvoorbeeld de vraag worden gesteld hoe men tot een goed compromis kon komen tussen de woonfunctie en de havenactiviteiten in de kanaalzone. Bovendien was er nood aan samenhang en afstemming in o.a. het economisch en sociaal beleid. Tot slot moest er ook een oplossing worden gevonden voor de stof- , geur- en geluidshinder.

 

Meer informatie
Mediatie als hulpmiddel voor een sterk MVO-beleid

Ondernemingen maken deel uit van de samenleving. Ze vormen geen geïsoleerde instituties, maar beïnvloeden en worden beïnvloed door tal van groepen en individuen. Wederzijdse dialoog en overleg tussen de stakeholders is daarom onontbeerlijk om de verschillende verwachtingen en belangen op elkaar af te stemmen. Hierbij zullen ook vaak conflicten ontstaan. Deze conflicten hoeven niet te escaleren maar kunnen op een meer constructieve en dus maatschappelijk verantwoorde manier opgelost worden via mediatie. Het opteren voor mediatie als vorm van conflictoplossing is een bewuste keuze van de onderneming en het toont respect voor de relatie met de stakeholders.

Meer informatie
Ook bij verdere groei bewijzen dat een platte organisatiestructuur werkt

Bubble Post, een jong en ecologisch goederentransportbedrijf binnenin steden, kiest resoluut voor een zelfsturend organisatiemodel. In managerstitels zien ze geen meerwaarde, wel in gemotiveerde medewerkers die hun verantwoordelijkheid nemen en zelf naar oplossingen zoeken. “Het vergt veel tijd en energie, maar een organisatie waarin iedereen op dezelfde lijn zit, is bijzonder waardevol en efficiënt ”, aldus mede-oprichter Benjamin Rieder.

Meer informatie
Praktijkvoorbeelden op het MVO Forum

Op het YouTube kanaal van MVO Vlaanderen zijn alle praktijkvoorbeelden die op het MVO Forum van 11 maart 2014 zijn voorgesteld, beschikbaar. U kunt er horen en zien wat Schoenen Torfs, DeFilharmonie, Opnieuw&Co, Alpro, Stad Gent, Roltex, Glacio Ijsboerke, Bouwbedrijf Beneens over hun MVO-beleid vertellen. 

Bekijk de presentaties op YouTube 

Meer informatie
Redactiebureau Palindroom doet aan duurzame mobiliteit

Het redactiebureau Palindroom - Architectura kreeg een eervolle vermelding op de Business Mobility Awards 2014. Het is een erkenning voor de inspanningen die de KMO levert op vlak van duurzame mobiliteit. 

Redactiebureau Palindroom slaagt er namelijk in om meer dan 70% van alle verplaatsingen af te leggen zonder auto. Over de andere inspanningen die Palindroom levert en haar motivatie hierachter, pikten we een interview met zaakvoerder Rik Neven op.  

Meer informatie
Vlaamse Overheid geeft interactieve infosessie over MVO-onderzoeksproject 2011

MVO is een thema dat de afgelopen jaren steeds belangrijker werd. Ondernemingen en organisaties worden geconfronteerd met een vraag naar meer duurzaamheid en transparantie in hun activiteiten vanuit de samenleving, vanuit consumenten, werknemers, NGO's, beleidsmakers en andere ondernemingen. Maar hoe kunnen bedrijven en organisaties hieraan concreet tegemoet komen? Hoe kan de overheid hen hierbij helpen? Wat kan de rol van de bedrijfsorganisaties zijn? Om op die vragen een antwoord te kunnen bieden, startte het departement Werk en Sociale Economie twee projecten op.

Meer informatie

Verfijn uw zoekactie

Geen verfijning mogelijk.Navigatie


Zoeken© MVO Vlaanderen Koning Albert-II laan 35 bus 20, 1030 Brussel info@mvovlaanderen.be tel. +32 (0)3 877 16 04 disclaimer
MVO Vlaanderen is een initiatief van Vlaamse overheid naar boven