Energie, water (verwijderen) verfijnd met Goed besturen (verwijderen) en Instrumenten (verwijderen) 1 - 10 van 19 resultaten

3P+ Navigator : Leiderschapsinstrument voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

3P+ Navigator is een leiderschapsinstrument dat mensen, teams en organisaties inzicht geeft in hun rol en bijdrage tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het zet aan tot initiatieven die een duurzame invloed uitoefenen op markt, industrie en gemeenschap. Dankzij de  3P+ Navigator MVO toolkit kunnen teamleiders en hun mensen in anderhalf uur MVO-krachtlijnen en initiatieven bepalen voor hun project, team of organisatie

Meer informatie
Behoorlijk bestuur

Behoorlijk bestuur, een initiatief van Unizo rond corporate governance in de KMO, biedt verschillende instrumenten. De 'Scan behoorlijk bestuur' geeft advies op basis van een vragenlijst. Daarnaast zijn er presentaties over verschillende onderwerpen binnen goed bestuur (communicatie, aandeelhouders, adviesraad, stakeholdersbenadering, ... )

Meer informatie
Code Buysse. Corporate governance aanbevelingen voor niet-beursgenoteerde ondernemingen

De Commissie Corporate governance voor niet-beursgenoteerde ondernemingen (opgericht op initiatief van UNIZO samen met een aantal partners waaronder UCM, onder voorzitterschap van Baron Paul Buysse) heeft een code opgesteld inzake behoorlijk bestuur.

Meer informatie
De Sustainability Challenge: daag jouw organisatie uit in MVO!

De Sustainability Challenge is een tool die werd ontwikkeld om jouw organisatie uit te dagen op het vlak van MVO. Aan de hand van een methodische aanpak leggen we de vinger op wat nu jouw belangrijkste MVO issues zijn. Het resultaat is een concrete en op maat gemaakte MVO-aanpak, gefocust op de kernissues voor jouw organisatie. Zo wordt MVO morgen al een reële meerwaarde. 

Meer informatie
Duurzaamheidsspellen: spelenderwijs omgaan met duurzaamheid

U kunt MVO op verschillende manieren omzetten naar praktijk. En die hoeven niet altijd even droog of theoretisch zijn. Wat dacht u van spellen die duurzaamheid promoten? Die kunnen namelijk zeer interessant zijn voor zowel bedrijfsleiders, werknemers als familie. Er bestaan in talrijke spellen in verschillende landen. We doen voor u een greep uit het ruime aanbod. We maken daarbij onderscheid tussen bordspellen en internetspellen.

Meer informatie
eDiv: innovatieve e-learningtool over antidiscriminatiewetgeving

Mag je van een kandidaat-werknemer vragen om een foto aan zijn cv toe te voegen? Mag je een oudere werknemer een opleiding weigeren? Hoe reageer je op een vraag om een gebedsruimte in je bedrijf? Mag je kandidaten met diabetes, astma of overgewicht weigeren? Om werkgevers een die en andere vragen rond de antidiscriminatiewetgeving te helpen beantwoorden, heeft het Interfederaal Gelijkekansencentrum eDiv ontwikkeld, een gratis onlineopleiding voor managers en HR-verantwoordelijken in de privésector en bij de overheid.

Meer informatie
EFQM Committed to Sustainability
logo EFQM

Veel organisaties beweren dat ze de principes van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid kennen. Maar kunnen ze ook aantonen dat die principes geïntegreerd zijn in hun manier van werken? Dat de geleverde duurzaamheidsinspanningen doeltreffend zijn?

Daar moet de assessment tool ‘EFQM Committed to Sustainability’ een antwoord op bieden. Het laat niet alleen de impact zien, maar is tegelijkertijd ook een erkenning voor de gebruiker.

Meer informatie
Gids voor duurzame aankopen

De Gids voor duurzame aankopen dient om de bewuste aankoop van producten die ecologisch zijn en in sociaal verantwoorde omstandigheden gemaakt zijn, te vergemakkelijken.

Meer informatie
Hoe een KMO een adviesraad kan oprichten

KMO-bestuurders die willen steunen op externe raadgevers, kunnen voortaan aan de slag met de Handleiding De Adviesraad. Deze praktische gids is een publicatie van Unizo. Hij bevat ook tien getuigenissen van ondernemingsleiders die de stap hebben gezet.

Meer informatie
Horizons: ontwikkelingstool voor duurzaamheids- en innovatiestrategie

Binnen welke ecologische grenzen moet een organisatie blijven in een duurzame economie en wat zijn de sociale voorwaarden? Horizons is een praktische tool om de huidige trends en uitdagingen te koppelen aan marktopportuniteiten voor innovatieve oplossingen.

Meer informatie

Verfijn uw zoekactie

Geen verfijning mogelijk.Navigatie


Zoeken© MVO Vlaanderen Koning Albert-II laan 35 bus 20, 1030 Brussel info@mvovlaanderen.be tel. +32 (0)3 877 16 04 disclaimer
MVO Vlaanderen is een initiatief van Vlaamse overheid naar boven