Energie, water (verwijderen) verfijnd met Goed besturen (verwijderen) en Instrumenten (verwijderen) 1 - 10 van 14 resultaten

3P+ Navigator : Leiderschapsinstrument voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

3P+ Navigator is een leiderschapsinstrument dat mensen, teams en organisaties inzicht geeft in hun rol en bijdrage tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het zet aan tot initiatieven die een duurzame invloed uitoefenen op markt, industrie en gemeenschap. Dankzij de  3P+ Navigator MVO toolkit kunnen teamleiders en hun mensen in anderhalf uur MVO-krachtlijnen en initiatieven bepalen voor hun project, team of organisatie

Meer informatie
Behoorlijk bestuur

Behoorlijk bestuur, een initiatief van Unizo rond corporate governance in de KMO, biedt verschillende instrumenten. De 'Scan behoorlijk bestuur' geeft advies op basis van een vragenlijst. Daarnaast zijn er presentaties over verschillende onderwerpen binnen goed bestuur (communicatie, aandeelhouders, adviesraad, stakeholdersbenadering, ... )

Meer informatie
Code Buysse. Corporate governance aanbevelingen voor niet-beursgenoteerde ondernemingen

De Commissie Corporate governance voor niet-beursgenoteerde ondernemingen (opgericht op initiatief van UNIZO samen met een aantal partners waaronder UCM, onder voorzitterschap van Baron Paul Buysse) heeft een code opgesteld inzake behoorlijk bestuur.

Meer informatie
De Sustainability Challenge: daag jouw organisatie uit in MVO!

De Sustainability Challenge is een tool die werd ontwikkeld om jouw organisatie uit te dagen op het vlak van MVO. Aan de hand van een methodische aanpak leggen we de vinger op wat nu jouw belangrijkste MVO issues zijn. Het resultaat is een concrete en op maat gemaakte MVO-aanpak, gefocust op de kernissues voor jouw organisatie. Zo wordt MVO morgen al een reële meerwaarde. 

Meer informatie
Duurzaamheidsspellen: spelenderwijs omgaan met duurzaamheid

U kunt MVO op verschillende manieren omzetten naar praktijk. En die hoeven niet altijd even droog of theoretisch zijn. Wat dacht u van spellen die duurzaamheid promoten? Die kunnen namelijk zeer interessant zijn voor zowel bedrijfsleiders, werknemers als familie. Er bestaan in talrijke spellen in verschillende landen. We doen voor u een greep uit het ruime aanbod. We maken daarbij onderscheid tussen bordspellen en internetspellen.

Meer informatie
Gids voor duurzame aankopen

De Gids voor duurzame aankopen dient om de bewuste aankoop van producten die ecologisch zijn en in sociaal verantwoorde omstandigheden gemaakt zijn, te vergemakkelijken.

Meer informatie
Hoe een KMO een adviesraad kan oprichten

KMO-bestuurders die willen steunen op externe raadgevers, kunnen voortaan aan de slag met de Handleiding De Adviesraad. Deze praktische gids is een publicatie van Unizo. Hij bevat ook tien getuigenissen van ondernemingsleiders die de stap hebben gezet.

Meer informatie
Human Rights Impact Assessment and Management Tool

De “Guide to Corporate Human Rights Impact Assessment (HRIA) Tools” reikt een overzicht aan van HRIA tools, geeft managers en bedrijven praktische informatie, adviseert over de mogelijkheden en ondersteunt bij het kiezen van de tools die het beste passen binnen het bedrijf. Hiermee sluit de gids aan bij het beleid van de VN en introduceert het een praktisch handvat voor bedrijven die hun verantwoordelijkheid willen nemen ten opzichte van werknemers, klanten, zakenpartners en de samenlevingen waarin ze opereren. De “Guide to Corporate Human Rights Impact Assessment Tools” helpt ondernemers de goede weg te kiezen in het doolhof van Human Rights Impact Assessments.

Meer informatie
Leertraject over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen QUADRANT

U hebt als KMO bedrijfsleider al vaker nagedacht over duurzaam ondernemen. U bent er wellicht ook al mee bezig, maar u wilt het nog beter in uw hele onderneming gaan toepassen. Echter, u hebt allerhande vragen: Welk nieuw potentieel geeft MVO mijn onderneming? Hoe ga ik om met vragen van afnemers en klanten over de duurzaamheid van mijn producten en diensten? Hoe betrek ik mijn personeel en leveranciers hierbij? Kortom, hoe pak ik dat aan en wie kan mij daarbij helpen?

Meer informatie
Play-it-Forward

Play-it-Forward is een strategische businesstool in spelvorm die als doel heeft bedrijven aan te zetten om duurzaam en creatief te innoveren. Als uw bedrijf vastloopt in een verzadigde markt en een uitweg zoekt of als u zo veel nieuwe product/dienst ideeën heeft en niet weet hoe kiezen, dan is deze tool misschien wel iets voor u. Onder begeleiding van 2 adviseurs worden werknemers van alle hoeken van het bedrijf - eventueel aangevuld met externe stakeholders - bijgestaan om op structurele wijze innovatief te denken.

Meer informatie

Verfijn uw zoekactie

Geen verfijning mogelijk.Navigatie


Zoeken© MVO Vlaanderen Koning Albert-II laan 35 bus 20, 1030 Brussel info@mvovlaanderen.be tel. +32 (0)2 774 60 35 disclaimer
MVO Vlaanderen is een initiatief van Vlaamse overheid naar boven