Time4Society

bedrijf:
Time4Society
website:
www.time4society.com

Time4Society (T4S) maakt het voor bedrijven en hun medewerkers makkelijker om de handen uit de mouwen te steken voor een meer vriendelijke samenleving. Voor de social profitsector is T4S een interessante bijkomende kans om nieuwe mensen bij projecten te betrekken.

Time4Society (T4S) brengt bedrijven en maatschappelijk waardevolle projecten met elkaar in contact rond heel concrete en haalbare porties ‘corporate volunteering’. Het Time4Society-team heeft maar één missie: het voor bedrijven gemakkelijk maken om tijd te geven aan sociaal, ecologisch of cultureel waardevolle projecten, die op hun beurt dankzij Time4Society tijdelijk helpende handen vinden uit het bedrijfsleven. 

Time4Society reikt ondernemers, on- en offline, de faciliteiten aan waarmee ze met hun medewerkers een beperkte hoeveelheid tijd kunnen geven aan een maatschappelijk waardevol project. Tijd geven is een vorm van teambuilding, maar dan één waar ook de samenleving sterker van wordt.

Social profit organisaties, op hun beurt, hebben aan Time4Society een uniek extra kanaal om die extra helpende handen – corporate volunteers als u wilt – in het bedrijfsleven te rekruteren, zij het slechts voor een halve dag. Een hele of enkele dagen per jaar investeren kan uiteraard ook.

Zowel het concrete project als een beproefd administratief kader krijgen Tijdgevers en Tijdnemers van Time4Society op een presenteerblaadje. Bij Time4Society wordt u bovendien geholpen door een ervaren team. Tot dusver gaven bedrijven – van KMO’s tot multinationals – al meer dan 25.000 uren tijd aan maatschappelijk waardevolle projecten via Time4Society.

Time4Society is er niet zozeer om profit en social profit te doen verbroederen, laat staan versmelten. Het wil beide ‘werelden’ bijeenbrengen op een concrete en constructieve manier waar ze allebei voordeel bij ondervinden.

Hoe doet u mee?

 1. U nodigt medewerkers uit om zich enkele uren te engageren in een sociaal zinvol project.
 2. U vervolledigt het deelnemingsformulier op www.time4society.com en drukt op verzenden.
 3. Time4Society matcht u met een geschikt project en helpt u op weg.
 4. U komt met de organisatie van uw keuze een concreet wederzijds engagement overeen.
 5. U geniet met uw medewerkers van een ‘teambuilding’ die echt voldoening geeft.

T4S-projecten: 5 inspirerende voorbeelden

 • Medewerkers van de Nationale Bank gingen dankzij Time4Society sporten met jonge asielzoekers
 • De minister-president en zijn kabinet gingen paardrijden met autistische kinderen
 • Sanitairspecialisten van Johnson Diversey maakten een natuurgebied schoon
 • Rabobank-medewerkers maakten een feest mogelijk voor mentaal gehandicapten
 • Kortrijk XPO-medewerkers schilderden kamers in een centrum voor begeleid wonen

Uw selectie

 • Bank, verzek., post, telecom
Terug naar selectie


Navigatie


Zoeken© MVO Vlaanderen Koning Albert-II laan 35 bus 20, 1030 Brussel info@mvovlaanderen.be tel. +32 (0)3 877 16 04 disclaimer
MVO Vlaanderen is een initiatief van Vlaamse overheid naar boven