E-STER

contactpersoon:
Wim De Groote, zaakvoerder, 0494 34 66 69
e-mailadres:
info@e-ster.be
website:
www.e-ster.be

E-STER is sinds 2004 actief als onafhankelijk studie- en ingenieursbureau voor duurzaam energiegebruik. De missie van E-STER is de concurrentiekracht van Belgische industriebedrijven te verbeteren door hun energiegebruik te optimaliseren, in het bijzonder op vlak van perslucht.

Als energieauditeur heeft E-STER de laatste jaren een stevige reputatie verworven als kostenbespaarder. De energieaudits die E-STER in bedrijven uitvoert brengen doorgaans besparingen van 25% en meer op, met een terugverdientijd van minder dan één jaar. Op middellange termijn (5 jaar) realiseert E-STER zelfs rendabele kostenbesparingen in ondernemingen van 50% en meer.

Naast energieaudits is een tweede kernactiviteit het ontwerp van nul-energie-gebouwen, dit door het verregaand verminderen van de energieverliezen en het resterend elektriciteitsverbruik te dekken met zonnecellen. Het comfort in deze gebouwen is beter dan dit in doorsnee gebouwen. Jaren ervaring maken een vergaande financiële optimalisering mogelijk.

Een derde activiteit is consultancy inzake elektrische toestellen voor gebouwen (aankoopbeleid, …) waar E-STER beschikt over een unieke databank met meetgegevens van ca. 10.000 toestellen.

Uw selectie

  • Hout-, meubelindustrie
  • Energie
Terug naar selectie


Navigatie


Zoeken© MVO Vlaanderen Koning Albert-II laan 35 bus 20, 1030 Brussel info@mvovlaanderen.be tel. +32 (0)3 877 16 04 disclaimer
MVO Vlaanderen is een initiatief van Vlaamse overheid naar boven